תסמונת התעלה הקרפלית, או בשמה הלועזי CTS - Carpal Tunnel Syndrome היא תופעה של לחץ על העצב המידיאני בשורש כף היד (העובר במעין "תעלה" ומכאן שם התסמונת). תופעה זו גורמת לדלקת, נפיחות, כאבים, חולשה ונימול בשורש כף היד ובכף היד עצמה. פעמים רבות האדם יתלונן על כאבים גם בידיים-צוואר-שכמות. אחד הסימנים המוקדמים יכול להיות הופעת "קנאקים", המעידים על חוסר איזון שרירי, כלומר חלק מהשרירים מכווצים מדי וחלק חלשים מדי.
תופעה זו מוכרת בקרב אמהות ובקרב אנשים שעובדים הרבה מול מחשב... חלק מהאמהות חוות תסמינים כבר בשלב ההיריון ואחרות מדווחות על כאבים רק אחרי הלידה.
עקרונות מנחים בטיפול:
1. שחרור מתח שהצטבר בידיים, בשכמות ובצוואר
2. הדרכה לעבודה נכונה עם הידיים – מול מחשב, בעת הנקה, בעת הרמת התינוק ועוד)
3. חיזוק השרירים החלשים שאמורים לתמוך ביד ולהקל בכך על העומס על העצב.
בהיותי מטפל הוליסטי, יש בארגז הכלים שלי שיטות מגוונות שמאפשרות לי להתאים את הטיפול בקליניקה באופן אישי ומיטבי, (לאחר אבחון כמובן): עיסויים, מתיחות, תרגילים, טיפולי "בואן", נקודות לחיצה (סוג'וק), דיקור, קינזיו-טייפינג, עיסוי לימפתי ועוד.
להלן מספר המלצות לטיפול עצמי – עד לקבלת עזרה מקצועית:
1. עיסוי סביב שורש כף היד בעזרת משחה טיפולית 3-4 פעמים ביום
2. עיסוי לאורך שרירי האמה, המפעילים את האצבעות ועוברים דרך שורש כף היד, בעזרת שמן (למניעת חיכוך). העיסוי צריך להתבצע בצד הקדמי והאחורי של האמה, עם מיקוד בעיקר בצידה הקדמי.
3. לאחר עיסוי – תנועות ומתיחות קלות
(במידה וניתן להיעזר במישהו לצורך העיסוי – מצוין. אם עושים את העיסוי לבד ניתן להיעזר לצורך עיסוי בשכמות בכדור טניס כנגד הקיר/הרצפה).
4. שימוש בתחבושת אלסטית או סד טיפולי - על מנת להוריד עומס על היד המחלימה. להפחית את השימוש עם השיפור במצב.
5. להקפיד בעת עבודה מול מחשב להשעין את הידיים על השולחן ולהגביה את שורש כף היד והאמה, על מנת לשחרר את המתח הנוצר. יש להקפיד הקפדה יתרה במיוחד בעבודה מרובה עם עכבר המחשב.
6. בעת הנקה – חשוב לתמוך בעזרת כריות בידיים ובגב, על מנת להוריד מתח מהידיים בכלל ומכפות הידיים בפרט.
7. ניתן לחבוש בלילה את כף היד בעזרת חימר ירוק – זה עוזר להוריד דלקות ונפיחות מקומית.
8. נקודת לחיצה (מעולם הסוג'וק) – באצבע המורה של היד הכואבת, במפרק הקרוב לקצה האצבע. להפעיל את הנקודה בעיסוי ו/או בהדבקת מגנט קטן.
9. עיסוי לימפתי בעת נפיחות או תחושת נפיחות – תנועות עיסוי שטחיות מכף היד לכיוון בית השחי והחזה. זהו עיסוי מאוד יעיל והשפעתו מהירה.
10. חשוב למצוא את המקור לבעיה או התנהגות שעלולה להחמיר אותה – ולנטרל אותה במידת האפשר (כגון: פציעה, עומס מצטבר, חולשה, מנח עבודה לקוי וכו')
מוזמנת לפנות אליי להתאמת טיפול אישי מיטבי ולהנחיות לטיפול עצמי.
אבי שריד
"חוויה מתקנת - לגוף ולנשמה."
פיזיותרפיה הוליסטית, שיטת בואן, ורפואה משלימה
טיפולים לתינוקות, ילדים ואמהות
Yorumlar