שאלה: אשמח להסבר על קפיצות גדילה. באיזה גילאים הן מגיעות, מה המאפיינים וכו'?
תשובה: בעיניי המושג "קפיצות גדילה" הוא מושג שגוי ומטעה, ולמה? כי תינוקות לא גדלים בקפיצות. הגדילה שלהם ליניארית.
מה שכן, בדיוק כמונו המבוגרים, תינוקות הם לא רובוטים ולכן הצרכים שלהם משתנים כל הזמן. ככל שהתינוק גדל הצריכה הקלורית שלו גדלה ובמקביל מתרחשת כל העת גדילה של כל מערכות הגוף שלו.
בגילאים 0-3 חודשים בערך זו התקופה שמכונה "הטרימסטר הרביעי של ההיריון" והיא פחות או יותר פרק הזמן שדרוש לתינוק על מנת להסתגל לחיים מחוץ לרחם. בתקופה זו חשוב לספק את כל צרכיו הפיזיים והרגשיים כפי שהיו מסופקים ברחם (כמובן במידת האפשר).
מדי כמה שבועות ההתנהגות של התינוק משתנה כתוצאה מהצרכים המשתנים שלו. למשל, ככל שהוא גדל הוא צריך יותר אוכל, אז כדי להגביר כמויות חלב בשד הוא יונק בתדירות גבוהה יותר. אפשר להניח לו לעשות זאת או לשאוב במקביל וכך לקצר את הימים האינטנסיביים יותר. אם הוא מקבל תמ"ל רואים שהוא מסיים את הבקבוק ועדיין לא שבע ונינוח. זה הזמן להעלות כמויות (בהדרגה כמובן)
סביב גיל 4 חודשים יש התפתחות קוגניטיבית מואצת שזה משהו שמאוד כיף להיווכח בו, כי "פתאום" התינוק מגלה מיומנויות שלא עשה קודם וההתקשרות שלו נעשית ברורה ומגוונת הרבה יותר.
בכל שלב בהתפתחות התינוק חשוב מאוד מאוד לתת לו תחושת ביטחון ע"י מענה לבכי ולשפת הגוף שלו ע"י מגע וחום ואהבה ורכות, וע"י התייחסות לתינוק כאל אדם שלם ומושלם וקטן
ודבר אחרון וחשוב לא פחות - לדאוג לעצמך! כי: כשלאמא טוב גם לתינוק שלה טוב.
ליטל חלאבין שמש
"ליווי לשנה מעוברת" - הדרכה וליווי במסע ההורות
Comments