שאלה: יכול להיות שהטעימות יוצרות המון גזים? אני מרגישה שחזרתי לגיל חודשיים. היא בת 5.5 חודשים וכל ערב סובלת ממש מגזים אחרי הנקת הלילה. הפסקתי ברזל שבוע שעבר כי גם עשה לה עוד יותר גזים. הקטע שאתמול נגיד נתנו בקבוק שאוב ונרדמה ממש מהר אז לא מבינה כ"כ מה אני מפספסת.
תשובה: בהחלט יתכן תגובות של מערכת העיכול לטעימות. אני צריכה שתפרטי קצת יותר את ההתנהלות שלכם - גם מבחינת טעימות - מה נתת עד עכשיו וכמה? וגם את ההנקה - איך יונקת? איך העלייה במשקל? האם יש שינוי בזמן האחרון (כי ציינת שעם הבקבוק השאוב אכלה בלי בעיה ונרדמה....)
שאלת-המשך: התחלתי לפני כמה ימים, נתתי יומיים אבוקדו, יומיים בטטה ואתמול קישוא. ממש ברמה של 3 4 כפיות, מאודה וטחון. יונקת סבבה, נולדה אחוזון 4 ועכשיו היא 7 בפעם האחרונה שבדקתי. היא ישנה טוב בלילה (לרוב נרדמת באיזור 8 וחצי אחרי ההנקה וקמה ב9 וחצי בבוקר אחרי שקמה כמה פעמים למוצץ (או שיש לה מופע שהיא מדברת פעם פעמיים בלילה, עושים ששש ומלטפים והיא חוזרת לישון). אנחנו נותנים בקבוק ממש פעם בשבוע שבועיים רק כדי שלא תפתח סרבנות. דיברתי איתך גם שבוע שעבר כשהיו המון גזים והצעת שנפסיק עם הברזל ובאמת יש שיפור אבל עדיין ההרדמה בערב נהייתה בעייתית.
תשובה: אוקי אז מה שאני מציעה ראשית זה שתפסיקי לכמה ימים הכל (חוץ מהנקה כמובן🙂) כדי לתת לגוף להירגע מכל מה שהוא מתמודד איתו. אחרי שהרגיעה תושג - הטעימות הראשונות שצריך לתת זה תפוח עץ וגזר (כל אחד בנפרד כמובן). אלו מאכלים מאוד עדינים שהסיכוי שהיא תגיב אליהם לא טוב קטן יותר. את צריכה לזכור שמדובר במערכת עיכול שעדיין לא התמודדה עם שום דבר מעבר לחלב אם. אז צריך מאוד בהדרגה ובסבלנות לחשוף אותה. תפוח עץ הוא מאוד עדין. כמובן לאדות ולטחון למרקם חלק לגמרי. ולתת 2-3 כפיות במשך יומיים שלושה. אח"כ תני גזר מבושל וטחון למחית חלקה - שוב 2-3 כפיות לא יותר. בשלב הבא לגזר אפשר יהיה להוסיף קישוא. ולתפוח עץ אפשר יהיה להוסיף בננה. הכמויות צריכות להיות קטנות לפחות שבוע וגם אחרי זה להעלות כמויות בהדרגה. חשוב לתת מההתחלה מים (מורתחים כמובן ובטמפ' החדר) - לא להיבהל מ"סירוב" של התינוקת לקבל מים. גם זה משהו לגמרי חדש. צריך להציע שוב ושוב. אפשר בבקבוק (אבל לא אותו בקבוק של החלב אלא שונה) ואפשר גם בכפית. לא מכוס בשלב הזה כי היא יכולה לבלוע כמות גדולה מדי ולהשתנק. אני מניחה שברגע שלא יהיה לה בלאגן בבטן היא תחזור להיות רגועה יותר בלילה.
ומשהו כללי שאני רוצה לומר:
אם יש דבר אחד ודאי - זה שבשנת חייו הראשונה של תינוק אין שגרה.... כלומר יש מסגרת של שגרה אבל כל הזמן יש שינויים, כאלה ואחרים. כדאי להתאים את הציפיות וכך לא להתאכזב אם פתאום יש שינוי בהרגלי אכילה או שינה.
שאלת-המשך: בספר שקראתי על הטעימות אמרו לתת מים רק כשהארוחות מתבססות. לפי מה שאת אומרת לתת גם כמה שלוקים בטעימות אם אני מבינה נכון ?
תשובה: אכן. כי כמו הטעימות של המוצקים - גם את המים צריך להתחיל ב"טעימות". כל דבר דורש המון הדרגתיות וסבלנות. וכשמתחילים עם מים ישר עם הטעימות אנחנו גם מלמדים אותה לקשר בין אוכל לשתיית מים שזה הרגל מאוד חשוב לפעילות מעיים סדירה בהמשך.
ליטל חלאבין שמש
"ליווי לשנה מעוברת" - הדרכה וליווי במסע ההורות
Comments